İSTANBUL / SARIYER - Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu İlkokulu

Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu İlkokulu Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi

PROF. ALİ KEMAL YİĞİTOĞLU İLKOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ

‘‘Her çocuk kendi hızında ilerler,

lütfen arkadan ittirmeyiniz.’’

Bahar Eriş

Okulumuzun Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmeni olarak, öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı, yaratıcı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak temel amacına yönelik çalışmalar yapmaktayım. Bu kapsamda öğrencilerin eğitsel, mesleki ve psikolojik gelişimlerini takip eder, sınıf öğretmenleri, okul idaresi ve velilerimizle iş birliği yaparak çalışmalarımı daha etkili hale getiririm.

Rehberlik servisinde yaptığınız tüm görüşmelerde gizlilik esastır.

Rehberlik servisi öğrencilere, velilere ve okulun tüm paydaşlarına saygı duyar, koşulsuz ve şartsız kabul eder.

Rehberlik servisinde yapılacak tüm görüşmelerde sizin ve çocuğunuzun gönüllülüğü esastır.

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK NE DEĞİLDİR?

· Psikolojik danışma ve rehberlik bireyin sadece duygusal yanı ile ilgilenmez.

· Rehberlik yardımı sadece “sorunlu” öğrencilere verilen bir yardım değildir.

· Psikolojik danışma ve rehberlik her türlü problemi hemen çözebilecek sihirli bir güce sahip değildir.

REHBERLİK SERVİSİNDE HANGİ HİZMETLER SUNULMAKTADIR?

· Arkadaş ilişkileri,

· Stres,

· Ders başarısı,

· Öfke Kontrolü,

· Aile ile olan ilişkiler,

· Ders çalışma yöntemleri,

· Kendini tanıma,

· Karar verme becerileri,

· Kendini rahat ifade edebilme,

· Ergenlik Dönemi Problemleri,

· Sınav kaygısı,

· Okul korkusu,

· Diğer psikolojik, eğitsel veya mesleki konularda rehberlik servisimiz hizmet vermektedir.

Velilerimize yönelik olarak; rehberlik servisimizin ve çalışmalarımızın velilerimize tanıtımı, öğrencilerimizin sosyal-duygusal ve akademik alanda sağlıklı gelişim gösterebilmeleri için velilerimize müşavirlik ve yönlendirme çalışmaları rehberlik servisi tarafından yürütülmektedir. Yine öğrencilerimizin başarı yolunda attıkları her adımda onların yanlarında olarak okul ile iş birliği içerisinde çalışmalarımıza destek olan velilerimizi bilgilendirmeyi amaçlar.  Bunu ise veli seminerleri, bireysel veli görüşmeleri ve ev ziyaretleri ile sağlar.

Görüşmelerimiz hafta içi saat 9.00 ile 15:00 arasında yapılmaktadır. Görüşme yapmak için sınıf rehber öğretmeniniz aracılığı ile ya da bizzat rehberlik servisinden randevu alabilirsiniz.

Feyza GÜZELSOY ŞİMŞEK

Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmen